Презентація на тему «Сальвадор Далі» (варіант 21)


217



Слайд #1


Сальвадор Далі
Презентація на тему «Сальвадор Далі» (варіант 21) - Слайд #1

Слайд #2


Біографія
Сальвадо́р Далі́ (повне ім'я Сальвадор Доме́нек Феліп Жасінт Далі і Доме́нек, маркіз де Пуболь)  — іспанський художник, один з найвидатніших
 сюрреалістів ХХ століття.
Презентація на тему «Сальвадор Далі» (варіант 21) - Слайд #2

Слайд #3


Дитинство
Сальвадор Далі народився 11 травня 1904 року. Дитинство Далі пройшло вКаталонії, на північному сході Іспанії. Ще у ранньому дитинстві, судячи з поведінки і пристрастей маленького Сальвадора, можна було відзначити його нестримну енергію та ексцентричність характеру. Як наслідок, батько став для сина втіленням зла, а мати — символом добра.
Презентація на тему «Сальвадор Далі» (варіант 21) - Слайд #3

Слайд #4


Талант Сальвадора до живопису проявився у досить юному віці. У чотири роки він, з дивними для такої маленької дитини стараннями, намагався малювати. Першу свою картину Сальвадор Далі намалював, коли йому було 6 років.  У містечку Фігерасі Далі брав уроки малюнка у професора Жоана Нуньєса.
Презентація на тему «Сальвадор Далі» (варіант 21) - Слайд #4

Слайд #5


Юність
Під досвідченим керівництвом професора талант юного Сальвадора набув своїх реальних форм. Коли Далі виповнилося 15 років, його вигнали з чернечої школи за погану поведінку. У шістнадцять років Далі почав викладати свої думки на папері. З цього часу живопис і література стали рівноцінними частинами його творчого життя..
Екстравагантний вигляд художника дивував і шокував пересічних мадридців. Це приводило самого юнака в невимовний захват. У 1921 році помирає мати Далі.
Презентація на тему «Сальвадор Далі» (варіант 21) - Слайд #5

Слайд #6


Молоді роки
Особисте життя Сальвадора Далі до 1929 року не мало яскравих моментів Але саме у 1929 році Далі закохався в жінку — Олену Дьякову або Галу, але стосунки її з чоловіком на той час вже були прохолодними. Саме ця жінка на все життя, що залишилося, стала музою, натхненням генія Далі.
У 1930 році картини Сальвадора Далі почали приносити йому популярність («Час, що розплився»; «Постійність пам'яті»). Незмінними темами його творінь були руйнування, тлінність, смерть та світ сексуальних переживань людини. У січні 1931 року в Лондоні відбулася прем'єра другого фільму Далі — «Золоте століття».
Презентація на тему «Сальвадор Далі» (варіант 21) - Слайд #6

Слайд #7


Сальвадор Далі дуже багато подорожував. Побував в Італії, США.
Саме в Італії закохався в Галу.
Особливістю цих стосунків було вміння відчувати і розуміти одне одного. Гала буквально жила життям Далі, а він захоплювався нею все життя.
Далі, як правило, подобалася активна діяльність, і разом з Галою, яка постійно поруч з ним, він став відомий всім Сполученим Штатам Америки як король сучасного мистецтва. Далі також знайшов час, щоб написати роман «Приховані обличчя» про групу аристократів на порозі Другої Світової війни.
Презентація на тему «Сальвадор Далі» (варіант 21) - Слайд #7

Слайд #8


Ось деякі картини Сальвадора Далі
Презентація на тему «Сальвадор Далі» (варіант 21) - Слайд #8

Слайд #9


Дякую за увагу!!!
Презентація на тему «Сальвадор Далі» (варіант 21) - Слайд #9