Твір на тему: «Я — європеєць» (варіант 1)



Сучасний світ дуже швидко розвивається; змінюються не лише кордони різних держав і геополітична система світу, а й світогляди звичайних людей. Велика світоглядна революція відбулася в українському суспільстві кілька років тому. Її основою стали події Євромайдану, що став поштовхом до суспільних і політичних зрушень в Україні. Усім відомо, що причиною Євромайдану, або революції Гідності, була протидія політичного керівництва України курсу на Європейську інтеграцію. Не дивно, що український народ виступив проти дій уряду, адже наша країна завжди прагнула підтримувати економічні, торгівельні, фінансові та соціальні зв’язки з народами Європи. Українці не побоялися вийти та відверто сказати: «Україна — це Європа. Ми — європейці».

Сьогодні переважна більшість жителів нашої держави підтримує цю позицію. І я теж можу впевнено стверджувати: «Я — європеєць». На мою думку, бути європейцем — це не подарунок долі, який людина отримує в дитинстві, народившись на території певної країни. Бути європейцем означає бути сучасною людиною, яка є господарем власної свідомості. Це і є та мета, до якої сьогодні прагнуть українці. Ми маємо приділяти велику роль питанням освіти, адже лише освічена людина здатна відповідально ставитися до своїх обов’язків, досконально знати свої права й бути готовою за них боротися. Така новітня людина з радістю приноситиме користь державі, не забуваючи про своє особисте життя. Європеєць не приносить сімейні цінності та родинні стосунки в жертву будь-якої ідеології.

Я — європеєць, отже, я відкрита й толерантна людина, яка може вільно співпрацювати та спілкуватись із людьми різноманітних національностей, релігійних конфесій тощо. Я ніколи не чинитиму дискримінації щодо статі, віку, зовнішності, моральних поглядів людини. Усі люди є рівними й мають однакове право на щастя й повагу в суспільстві. Я визнаю це правило та дотримуюсь його.

Одним із важливих елементів європейського світогляду є свідоме ставлення до природи, до світу, що нас оточує. Ми маємо піклуватися про природні багатства нашої країни, виховувати в себе та своїх нащадків адекватну екологічну поведінку.

Як більшість європейців, я намагаюсь підтримувати здоровий спосіб життя, регулярно займатися спортом, правильно харчуватися. Такі дії не лише допомагають мені покращувати стан здоров’я, але й дадуть в майбутньому можливість мати здорових нащадків.

Я — європеєць, адже я вірю, що конфлікти мають вирішуватися мирним шляхом. Я не підтримую воєнні дії, злочинність і жорстокість у будь-яких проявах. Я прагну до життя в гармонії із іншими жителями планети Земля.

Мені здається, що бути європейцем — це справа гідності, адже не кожен може відкинути стереотипи минулих епох, присвятити себе самовдосконаленню, працювати на благо Батьківщини й всього світу, бути відкритим до нових ідей… Але така кінцева мета є доцільною для жителів України та багатьох інших країн; досягнувши її, ми навіть не помітимо, як до нашої Батьківщини прийде успіх і процвітання.