Твір на тему: «Образ Тетяни Ларіної» за романом Олександра Пушкіна «Євгеній Онєгін»



Найцікавіша героїня з роману «Євгеній Онєгін»! Хто вона? Звісно ж, Тетяна Ларіна. О. Пушкін, автор цього роману, хотів передати образ ідеальної російської жінки за допомогою цієї героїні. І варто зазначити, що у нього добре це вийшло.

Звичайно ж, саме Тетяна Ларіна займає гідне місце в цьому романі. Простота і багатий внутрішній світ цієї юної і наївної дівчини надалі зрощують в ній цінні якості: відданість і вірність. Розмірковуючи над образом Тетяни, не можна не помітити того, які грандіозні зусилля потрібні їй, щоб зберегти свої гідні якості Читаючи цей віршований роман, можна краще дізнатися Тетяну і багато чому навчитися.

Автор роману розкриває образ Тетяни, коли описує її як мрійливу дівчину, яка прагне до дорослого життя. Тому, щоб знайти себе, його героїня поринає в читання книг.

Вона особливо цінувала природу і сільське життя. Це сприяло її натхненності і поетичності. Те, що вона дізнавалася в книгах, спонукало її зануритися у світ своїх мрій. Там, в її уяві, створювалися герої, яких вона бажала втілити в життя. Тетяна в надії чекала, що мрії здійсняться. І одного разу в її житті з’являється герой її уяви – Євгеній Онєгін. Тепер всі її думки і всі очікування серця належали тільки йому. І героїня, у якої багато страхів, вирішується зізнатися коханому у своїх почуттях.

Вона пише йому листа. Багато днів проводить в очікуванні відповіді і терзанні свого серця. У підсумку її любов не знаходить відгуку в його серці і приносить їй гіркоту та печаль. Знайшовши в собі смирення, героїня приймає обставини. Після чого вона виходить заміж за нелюба і стає княгинею з відомим у суспільстві прізвищем. Але таке життя не приносило їй істинного задоволення.

Через деякий час вона зустрічає того, хто був у її серце – Євгенія Онєгіна. Після чого події приймають несподіваний поворот. Онєгін вирішує написати їй листа, в якому розповідає про свою любов до неї. Як вчинить любляча Євгенія Тетяна? Її вибір – відданість чоловікові, хоча і нелюбому.

Раніше юна і наївна дівчина виростає у віддану і гідну честі жінку. І ніякі випробування, навіть власні сильні почуття не взяли верх над її гідністю. Безсумнівно, образ Тетяни Ларіної дуже цінний для життя та досвіду людей будь-якого покоління!