Твір на тему: «Моя майбутня професія»



Вибір майбутньої професії — це одне з найважливіших рішень у житті кожного підлітка, адже саме від нього буде залежати майбутнє життя та, звичайно, його якість і рівень. Тому мені потрібно було досить багато часу для того, аби зрозуміти: ким все ж я хочу бути. Після пошуку актуальної інформації й різноманітних фактів я вирішила, що моє покликання — журналістика.

Моя увага вже давно прикута до цієї професії та її відомих представників. Мабуть, кожна дівчина, дивлячись новини або популярні телевізійні шоу, мріяла опинитись на місці їхніх ведучих, потрапити в центр уваги величезної публіки. І я не виняток, але, щоб отримати таку можливість, потрібно довго й наполегливо працювати над собою, і починати треба з малого: зі вступу на бажану й відповідну спеціальність. Та чому, я вважаю, що журналістика — це моє покликання? Можу повністю аргументувати це твердження. По-перше, журналістика — це вид творчої діяльності людини. А я людина напрочуд творча та креативна, бо за своє, ще зовсім коротеньке, життя встигла закінчити музичну школу, відвідати курси з малювання, взяти участь у величезній кількості конкурсів, провести не один шкільний захід та організувати самоврядування класу. По-друге, журналістика відображає суспільну свідомість, формує її, служить суспільству, але в той же час залишається інструментом соціального управління. Внаслідок цього ЗМІ називають четвертою владою. Можливість певною мірою керувати окремим суспільством або ж людством в цілому не може залишитись без уваги, і я не змогла проігнорувати такий очевидний факт і ще більше зацікавитись цим видом діяльності. І по-третє, професію журналіста можна порівняти з професією історика, а це вже щось. Справжній історик вивчає й намагається пояснити події минулого, а журналіст робить те саме, але з теперішнім. Звичайно, останню професію вважаю цікавішою за попередню, адже журналіст має справу з реальними подіями, які трапляються в наш час, тому в нього є можливість вплинути на них, таким чином, навіть змінювати історію.

Отже, думаю, що я змогла якнайповніше обґрунтувати та пояснити мотиви й передумови вибору своєї майбутньої, я сподіваюсь, професії. Але в кінці все ж хотілося зазначити, що журналістика — одне з найважливіших знарядь суспільного прогресу, бо без її всебічного розвитку практично неможливий розвиток суспільства і людської цивілізації в цілому.