Твір на тему: «До чистої мети треба йти чистою дорогою»



Всі ми до чогось прагнемо у своєму житті. Хочемо кимось стати, щось мати, десь побувати. Мета в житті — це маяк, без якого легко загубитися на життєвому шляху. Тому дуже важливо правильно визначити, у якому напрямку варто рухатися. На мій погляд, метою в житті може бути те, що ти хочеш, що дозволяє тобі розвиватися, а також приносити користь іншим людям.

Мета, зазвичай, означає кінцевий результат. Наприклад, ми вчимося, щоб отримати необхідні знання та атестат. Проте в процесі навчання проводимо безліч незабутніх хвилин і годин, відчуваємо позитивні емоції, проходимо випробування. Сам процес навчання важливий і цікавий, ми розвиваємо свої здібності, вчимося спілкуватися. А ті, хто просто «відбуває номер», ходять до школи тільки тому, що не можна не ходити, уникають участі в шкільному житті, дуже багато втрачають. Виходить, що шлях до мети так само важливий, як і сама мета!

Ще часто кажуть, що мета відрізняється від мрії тим, що вона вимагає від нас активних дій. Але мені здається, мрії дуже допомагають нам у визначенні того, чого б ми хотіли досягти в житті. Цілі народжуються з мрій. У мріях можна бути вільним, не думати про обмеження і неможливості отримати бажане. І коли відчуваєш, що це те, що важливе для тебе в житті, час перетворювати мрію на мету: придумати, як її досягти, і діяти! Але при цьому мета повинна бути чистою, і йти до неї треба чистою дорогою.

Цілі бувають великими й маленькими, благородними та егоїстичними, але вони ведуть нас по життю. Кажуть, людина зупиняється в розвитку, коли їй ні до чого прагнути. Кожна нова мета — це спосіб вивчити щось невідоме, освоїти нові навички, розвинути свої здібності і таланти. Однак, важливо, щоб наші цілі не шкодили нам: не відбирали всього часу і не псували наші стосунки з близькими, а також не завдавали нікому шкоди.

Що стосується мене, моєю наступною великою метою в житті буде отримання гарної професії. Я вважаю, це дуже важливий і відповідальний крок, адже улюблена робота робить життя людини по-справжньому цікавим, а невідповідна — перетворюється на тяжкий тягар. Я хочу, щоб моя майбутня професія була пов’язана зі спілкуванням з людьми. Швидше за все, я піду вчитися на психолога. Я думаю, у мене є здібності розуміти людей і допомагати їм. Звичайно, у мене є ще багато менш глобальних цілей: купити речі, які мені подобаються, з’їздити за кордон, навчитися водити машину... Деякі з них ще перебувають на стадії мрій, але я вірю, що мрія дає нам натхнення для досягнення наших життєвих цілей!