Твір на тему: «Ідеальна людина»



У кожної людини свої думки щодо ідеальної людини. Для одного — це той, хто веде здоровий спосіб життя, спокійний, чесний, вірний, добрий. Для іншого — це та людина, котра завжди буде з тобою відриватися на повну, нікому не зможе відмовити в хороших чи поганих справах. Думок з приводу ідеальності безліч. Особисто для мене це взірець досконалості. Я розумію, що сама не ідеальна, і ніколи не знайду таку людину. Просто прагну до гарних стосунків з іншими. Ідеальна людина може бути ззовні: охайна, гарно одягнена, але ж те, що в неї душі — це найголовніша річ.

Не можу не згадати Роксоляну з однойменної історичної повісті Осипа Тадейовича Назарука. Автор утверджує думку про те, що мужність, сміливість, сила волі здатні змінити людину, вивищити її над усією несправедливістю та зневагою. Осип Назарук уславлює вірне кохання. Звичайна українка причарувала султана своєю мужністю, сильним характером, розумом, умінням завжди дати слушну пораду. Настя ж у свою чергу не втрачала часу. Пройшло небагато часу, і Сулейман надав їй титул султанші Стамбулу. Вона активно розвивала себе: вивчала багато іноземних мов, училась писати та читати турецькою. Будучи законною дружиною султана, Хюррем не забувала про свою Батьківщину. Завдяки цій вольовій жінці Туреччина не вела бойових дій з Україною протягом багатьох років. Також Хуррем обожнювала своїх дітей, кожному вона приділяла увагу. Усім серцем султанша кохала Сулеймана. Не могла спокійно спати, доки він з військом не повернеться живим до Стамбулу. Так, для України, своїх рідних дітей, Сулеймана Хуррем була ідеальною. До них вона ставилася лише з любов’ю, повагою та розумінням. У цей же час султанша мала багато ворогів. Усіх, хто заважав їй досягати своєї мети, вона знищувала у прямому сенсі слова. Гарем Сулейман розпустив, бо так захотіла Хюррем. Багато людей померло саме через те, що ставали на дорозі Хюррем і якось їй нашкодили. Можна зробити висновок, що султанша була з одного боку патріоткою, вірною дружиною, чудовою матір’ю, а з іншого — жорстокою жінкою, котра була на все готова, заради досягнення мети: «То була перша посада, яку дала Роксоляна Хуррем в палаті падишаха. Як же багато їх роздавала вона потому — в Європі й Азії, на землях і на водах, в армії і флоті, у судах і скарбі султанськім! А все робила з одним таємним заміром і так витривало, як тільки робить жінка — жінка, котра любить і ненавидить».

Отже, можна з упевненістю сказати, що ідеальних людей на світі не буває. Це недосяжна вершина, до якої кожен крокує протягом усього життя. Наприклад, жінка іноді через тяжке життя може прийняти чоловічі риси: стати грубою, жорстокою, згодом краса, ніжність згасають. Згодом жінка перестає бути ідеальною для дітей, рідних та близьких. Нехай кожен з нас не буде ідеальним, але все одно добро, щирість, чесність, відданість повинно переважати над злом, заздрістю, жадібністю в нашій душі.