Твір на тему: «Бути другом — це мистецтво»



У кожного з нас є люди, з якими ми близько спілкуємося і називаємо їх друзями. Нам весело з ними, вони роблять наше життя більш насиченим. Ми не можемо уявити свого життя без цих людей, вони завжди поруч із нами. І це дійсно чудово, якщо ти можеш похвалитися тим, що маєш справжнього друга.

Але яким повинен бути справжній друг? Чи кожен із нас має його? Ми рідко замислюємося над цим, адже нібито і не самотні, є з ким повеселитись, сходити в кіно і відсвяткувати приємну подію. Але коли потрапляєш у біду і терміново потрібна допомога, «друзі» десь зникають. І ось ти сам знаходиш вихід, у тебе знову все добре, а друзі одразу повертаються. В таких випадках варто задуматися, чи можеш ти назвати цих людей друзями, чи можеш довіритись їм і розраховувати на них.

Справжній друг — це той, хто поруч із тобою і в радості, і в горі. Це той, хто ніколи не покине тебе, хто триматиме твою руку навіть тоді, коли здаватиметься, що виходу немає і ти не знатимеш, як жити далі. Він завжди підтримає тебе і допоможе вийти з будь-якої ситуації. Він сприйматиме твої проблеми і біди як свої і не дозволятиме тобі опустити руки. А ти, зі свого боку, також маєш бути надійною опорою свого товариша і бути поруч із ним, що б не трапилось.
Якщо ти маєш такого друга, ти вже можеш вважати себе щасливим, адже не кожен може похвалитися тим, що має таку людину. Одне з найгірших відчуттів — бути самотнім. Я вважаю, що це дуже страшно, коли тобі немає до кого звернутися, коли ти почуваєш себе одиноким у такому великому світі.

У моєму житті, на жаль, був такий період, коли без жодної причини від мене відвернулися усі друзі і я почувалася зрадженою і розбитою. Тоді мене врятувала моя мама. Я зрозуміла, що лише їй можу розповісти все, що сидить глибоко в душі, і вона не посміється з мене і не засудить. Моя мама — це мій справжній друг, вона знає всі мої секрети і нікому їх не розповідає. Вона ніколи мене не зрадить і не покине. Я знаю, що вона завжди стоятиме за моєю спиною і не дасть мені впасти. Я дуже хочу знайти людину, яка буде мені таким самим другом, як мама, і я дуже сподіваюсь, що скоро мені пощастить.

Дійсно, дуже мало людей вміють бути справжніми друзями, адже потрібно бути готовим до всього, потрібно навчитися забувати образи, ділити свої біди з товаришем і радіти, коли в нього все добре. Справжнім друзям немає ціни, і якщо ти вже знайшов такого, то повинен берегти його, як кришталеву вазу, і попри все триматися поруч. І пам’ятай, що дружба — це великий скарб, тож не втрачай його.